
INCI megnevezése: Zinc PCA
A cink-PCA teljes formája a cink-pirrolidon-karbonsav. Ez egy természetes vegyület, amely hozzájárul a bőr feszesítéséhez. Ez az összetevő köztudottan gyengéd a bőrhöz. Faggyúszabályozó (akár korpásodás elleni) tulajdonságai miatt használják. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságai miatt is javallott a pattanások és a különböző bőrproblémák leküzdésére. Biotermékekben engedélyezett.
A vízgőz desztillációval készülő frissítő hatású illólaj fő hatóanyagai: menthol, menton.
Az áfonya gazdag antociáninokban, flavonoidokban és fenolos vegyületekben, amelyek erős antioxidánsok
Segít helyreállítani a bőr lipidgátját, megakadályozza a nedvességvesztést, javítja a bőr puhaságát.
Hatékonyak a bőr ragyogásának fokozásában, a bőrtónus kiegyenlítésében. Erős antioxidánsok.