
INCI megnevezése: Almond Proteins and Hydrolyzed Sweet Almond Protein
A hidrolizált édes mandula fehérje egy enzimes vagy kémiailag hidrolizált fehérje, amelyet édesmandula magjából vonnak ki. Vizes oldata átlátszó borostyánsárga folyadék, enyhe szaggal.
Az édesmandulából származó poliszacharidok és peptidek molekuláris hálózata, a hidrolizált édes mandula fehérjét nyugtató és izoláló tulajdonságai miatt használják. Bőrápoló termékekbe (mosószer, krém, gél) beépítve védő és hidratáló szerként működik.
A hajápoló termékekben az édesmandula fehérje kondicionáló és szerkezetátalakítási hatást fejt ki. A tisztítószerekben csökkenti a hagyományos felületaktív anyagok bőrirritációját és javítja a bőr tolerálhatóságát.
Enzimatikus hámlasztó növényi kivonat, eltávolítja az elhalt hámsejteket és ragyogóvá teszi a bőrt.
Összetevők egy csoportja, melyek segítenek a bőr mélyebb rétegeiben megtartani a nedvességet.
Nyugtató, bőrpír csökkentő,összehúzó, frissítő, tonizáló hatású természetes összetevő.
Erősíti a bőr védőrétegét, csökkenti a vízvesztést, védelmet nyújt a szárazság és irritáció ellen.